Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Για όλα φταίει η αγελάδα

Μπρος στα καμώματα της αγελάδας, της λίστας τα ονόματα με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Η αποκάλυψη μπορεί να πέρασε απαρατήρητη αλλά, αν αξιολογηθεί όπως πρέπει, ενδέχεται να αποτελέσει τη λύση για τα ισοδύναμα. Διότι, όπως αποκάλυψε παραγωγός γάλακτος προχθές στον Βήμα FM, μια ελληνίδα αγελάδα παράγει κατά μέσο όρο εξίμισι κιλά γάλα την ημέρα, όταν η γερμανίδα συνάδελφός της παράγει οκτώ. Ενάμισι κιλό γάλα μείον ημερησίως, επί 365 ημέρες τον χρόνο, διότι οι αγελάδες δεν έχουν πενθήμερο, επί πόσες αγελάδες, κάνετε τον λογαριασμό, πολλαπλασιάστε τον και με τη διαφορά της τιμής του εγχώριου γάλακτος που είναι υψηλότερη του γερμανικού και θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο μέρος του ελλείμματος οφείλεται στην αγελάδα.
Δεν είμαι σε θέση να πω αυτήν τη στιγμή πόσα δισ. χάνουμε τον χρόνο από την άθλια συμπεριφορά της αγελάδας, είμαι όμως σε θέση να κρίνω πως αν τα είχαμε αυτά τα δισ., το πιθανότερο είναι ότι θα αφήναμε τον δημόσιο τομέα να συνεχίσει να παράγει το θεάρεστο κοινωνικό του έργο χωρίς απολύσεις και περικοπές. Θέλω επίσης να προλάβω όσους υπομειδιώντας θα συμπεράνουν πως για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως το μεσογειακό περιβάλλον δεν επιτρέπει στον εργαζόμενο να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, πως το παρατεταμένο θέρος εντείνει τη ραστώνη, πως ο Νότος είναι οκνηρός ενώ ο Βορράς είναι εργατικός κι άλλα παρόμοια. Διότι, από ό,τι είπε ο παραγωγός, η ελληνίδα αγελάδα αγοράστηκε από τη Γερμανία - και οι Γερμανοί, εκτός από υποβρύχια που γέρνουν, μας πουλάνε και αγελάδες που βγάζουν λιγότερο γάλα.
Γι' αυτό θα πρότεινα να συγκροτηθεί μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τη φίλη χώρα ώστε να διαπιστώσουμε αν η ίδια αγελάδα αποδίδει καλύτερα στη Βαυαρία από ό,τι στη Θεσσαλία. Αυτό θα πρέπει να γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος για να μην αφήσουμε άλλο την αγελάδα να μας κοροϊδεύει σκανδαλωδώς και να ζητήσουμε από τους Γερμανούς τις αποζημιώσεις που αντιστοιχούν σε όλα αυτά τα χρόνια μειωμένης παραγωγής.
Ο παραγωγός είπε επίσης πως η γερμανίδα αγελάδα τρέφεται καλύτερα από την Ελληνίδα. Και σ' αυτό όμως δεν φταίμε εμείς. Φταίει η Ευρωπαϊκή Ενωση που αναγκάζει τους αγρότες μας να αλλάζουν κάθε τρεις μήνες καλλιέργεια για να εισπράττουν επιδοτήσεις που αντιστοιχούν σε καθεμία. Ακουσα δε πως ορισμένοι εμφανίζουν την αγελάδα τους μία με το κανονικό της πρόσωπο και μία ως αιγοπρόβατο, από μπρος ως αίγα και από πίσω ως πρόβατο, προκειμένου να εισπράττουν διπλή επιδότηση, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος των ορμονικών διαταραχών που προκαλούν έτσι στο τετράποδο. Συνελόντι ειπείν, φρονώ ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει έτσι το θέμα της αγελάδας, όσο κι αν τροϊκανοί και άλλοι δανειστές προσπαθούν να μας αποσπάσουν την προσοχή απαιτώντας διαρθρωτικές αλλαγές και λοιπές περικοπές.
Διότι η αγελάδα μπορεί να μουγκανίζει ηλιθίως, να σε κοιτάζει με αυτό το αθώο βλέμμα και να επηρεάζει την τρύπα του όζοντος με τις σβουνιές της, όμως η αγελάδα, ασπρόμαυρη ή καφετιά, είναι ζώο πονηρό και έτοιμο για όλα. Απόδειξη ότι δημιούργησε αυτό το δυσβάστακτο χρέος χωρίς να την πάρει είδηση κανείς.

Το άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου δημοσιεύτηκε εδώ [Ανορθόδοξα] Για όλα φταίει η αγελάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου