Τρίτη 19 Ιουνίου 2012



Ο λευκός δείπνος ξεκίνησε το 1988 από τον François Pasquier και την παρέα του. Οι ίδιοι ονειρεύονταν να δειπνίζουν στους πιο ωραίους υπαίθριους χώρους του Παρισιού. Πλέον αυτά τα πολυτελή πικ-νικ γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία. 


«Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι επισκέπτες "επενδύουν" σε ένα μέρος μοναδικής κληρονομιάς. Οι συμμετέχοντες μοιράζονται το γούστο για τα καλά και όμορφα πράγματα κάτω από το σύμβολο της κομψότητας, της χρηστικότητας και του savoir-vivre» λέει ο Aymeric Pasquier.

Στο Παρίσιαπό το 1988οι αρχές βλέπουν με "καλό μάτι" τα λευκά δείπνα. Σύμφωνα με υποδείξεις των διοργανωτών, οι συμμετέχοντες φέρνουναναδιπλούμενα τραπεζάκια και αναδιπλούμενες καρέκλεςτραπεζομάντιλακαι λευκά σερβίτσια. Όλοι τηρούν τους κανόνες του παιχνιδιού έως το τέλος, χωρίς ποτέ να προκληθούν ζημιές ή αναστάτωση στην κυκλοφορία.Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου, ο χώρος μένει ανέπαφος σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

«Ένα από τα συστατικά της επιτυχίας για την υπαίθρια τραπεζαρία μας,είναι ότι οι συμμετέχοντες γίνονται χορηγοί» υποστηρίζει ο AymericPasquier«Ο καθένας έρχεται και φεύγει με το λεωφορείο ή το μετρόενώ παίρνει μαζί του τα σκουπίδια», συμπληρώνει.

Τονίζεται πως μόνο το κρασί και η σαμπάνια επιτρέπονται, ενώ η μπύρα και άλλα οινοπνευματώδη ποτά απαγορεύονται ρητάΟι διοργανωτέςανησυχούν για μια ομάδα στο Facebook που είναι "κατά των απεριτίφ",αλλά η καλή φήμη των εκδηλώσεών τους τάσσεται σαφώς υπέρ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου